Tuesday, April 21, 2009

Kisah N cElOtEh...hahahah

Assalamualaikum kepada pembaca yang sentiasa menantikan article n news about this blog.....anyway thanx a lot as u read n practic panduan yg diberikan...lebih kurang sebulan x update blog..nie...sibuk giler with my carier,bussines,wind orchestra,computer,resume,interview, n rasa cam x cukup masa nak wat sume tu...tapi alhamdullillah....udah di beres in,pokoknya kitak harus sabar n istiqamah.....ermz byk nak citer...tapi x tau apa dulu yg sepatutnya nak dicerita....hah...mula dgn criter nie...."Pada suatu hari tu...maybe ari khamis kot..lebih kurang kul 6 lebih....aku ke rumah atok aku di Jaya Gading..saja nak jalan2 naik kereta...n then...teman sepekejaanku ikut skali...so togther go to the kampung...adess rupa2nye,malam nie aku ada kelas ngajar tuisyen....sampai jer umah atok aku jer....hujan makin lebat..dah r kretae tu antik' sangat...lepas solat maghrib jer...aku terus melompat masuk k dalam kerata n then kerete tu pulok..dok leh nok start'...adoi..tuisyen start kul 8 malam..skrg dah kul 7.40pm....keaadaan jadi makin tenat...'cmner nak wat nie',aku try n try ntry pas tuh...leh start..pas tuh baru nak kuar dri area umah atok aku..tetiba aku dgr n rasa cam terlanggar "pelepah nyior"...
pas tuh terus jer jalan...rasa cam x sedap ati jer...aku pun reverse...n kluar dari kerata n shock tengok bumper kreta tercabut dri kereta...rrrrrr...member aku pun cakap"cepat-cepat...angkat bumper 2...letak dalam bonet kreter...cepat2...'aku nak t'gelak tengok perfomance rupanyer...yang shock gila babeng...hahaha..pas tuh...tok wan aku turun dari umah tengok dengan penuh'question mark'hahahaha aku x leh tahan tengok muka..tok wan...Chik aku..n Ija....adess...sgt gempak....lepas angkat letak dalam bonet kereta...n terus pecut k tuisyen....adoi pengalaman yang sengaltapi penuh bermakna....hahahah...pas tuh smapai jer kat tuisyen....bebudak dah menuggu..kelam kabut buka mangganyer...mesin photostenye....hahaha

2 comments: